Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelő adatai

Zsichla Máté E.V.

cím: 2234 Maglód, Bajcsy-Zs. utca 57.
e-mail: foto@eskuvofotografus.hu
telefon: 06205057065
adószám: 67977134-1-33

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Amennyiben Ön az eskuvofotografus.hu weboldal alsó felületén megjelenő Adatkezelési információs csíkon található Elfogadom gombra kattint, úgy hozzájárul a sütik (cookie) használatához.

Mik azok a cookie-k?

A cookie (süti) egy kisméretű, szöveges fájl, amit a böngésző program egy-egy honlap kérésére a felhasználó számítógépén eltárol. A honlapok ezekben a sütiknek nevezett fájlokban tárolják az ideiglenes, de számukra fontos információkat, például: a látogató beállításait, ugyanis ezek segítségével azonosítják őket, figyelik meg böngészési szokásaikat, és nyomon követik azt is, ha egy adott honlapot korábban meglátogatott már a felhasználó.

Munkamenet (session) cookie-k:

A munkamenet (session) sütik érvényességi ideje kizárólag a felhasználó aktuális munkamenetére korlátozódik, céljuk az adatvesztés megakadályozása. A munkamenet (session) sütik érvényességi ideje a munkamenet végéig tart, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a látogató számítógépéről.

Cookie-k harmadik féltől:

A honlapon megjelenő statisztikák kedvéért a honlapunk böngészése során harmadik fél (pl. a Google, Facebook) is elhelyezhet cookie-t az Ön számítógépén. Ennek célja, hogy statisztikát készíthessünk a honlapunk látogatóiról és azok böngészési szokásairól a Google Analytics segítségébel valamint, hogy lehetővé tegyük a Facebook szolgáltatásainak igenybevételének lehetőségét.

Honlapunk által használt harmadik fél általi sütik, illetve más hasonló programok:

a Google Analytics szolgáltatása

Amennyiben többet szeretne tudni arról, hogyan használja a Google a cookie-kat a partner honlapokon, itt olvashatja el: https://www.google.hu/policies/technologies/cookies/

Cookie-k használata a honlapon

Bizonyos cookie-k használatára a mi honlapunknak is szüksége van. A cookie-k használatának tiltása esetén a cookie kezelésére épülő funkciók nem fognak működni. Amennyiben Ön a böngészőjében a cookie-k fogadását engedélyezte, ezt az általunk küldött cookie-k használatára vonatkozó hozzájárulásnak is tekintjük. Amennyiben Ön nem szeretne ehhez hozzájárulni, tiltsa le a cookie-k használatát a böngészőjében.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy mivel a sütik célja honlapunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy felhasználóink nem lesznek képesek honlapunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a honlap a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.

A cookie-k kezelése a böngészőben

A sütiket a böngésző tárolja és küldi vissza a honlap számára, amíg Ön az adott honlapon böngészik. A cookie-k fogadására vonatkozó engedélyeket és tiltásokat a böngészője beállításainál változtathatja meg. Egyes böngészőkben webhelyenként állíthatók be szabályok a cookie-k kezeléséhez, így adatainak használatát pontosabban szabályozhatja. Ez azt jelenti, hogy letilthatja és törölheti a cookie-kat az összes webhelyről, kivéve azokat, amelyekben megbízik. Léteznek olyan cookie-k, melyek a böngésző bezárásakor automatikusan törlődnek, illetve olyanok is, melyek minden esetben meghívásra kerülnek, amikor Ön újra megnyitja ugyanazt a honlapot, amely korábban már elhelyezte az Ön böngészőjébe a sütit.

Ha többet szeretne megtudni a böngésző beállításainak módosításáról, nézze át a böngésző utasításait vagy súgóját.

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Weboldalunk titkosított internetes kapcsolaton keresztül kommunikál a szerver és a kliens (látogató eszköze) között.
SSL kiszolgáló-tanúsítvány:
Kibocsátó: Let’s Encrypt Authority X3
Tanúsítvány-aláíró algoritmus: SHA-256 with RSA Encryption

Az Adatkezelő a megadott adatokat védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Az Adatkezelő a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

AZ ÉRINTETTEK JOGAI

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a hírlevelek láblécében található linken vagy a Adatkezelő bármelyik elérhetőségén.

Az érintett kérelmére a Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást.

A valóságnak meg nem felelő személyes adatot az Adatkezelő helyesbíteni köteles.

A személyes adatot az Adatkezelő törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adat- védelmi biztos elrendelte.

A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetni és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz vagy az adatvédelmi hatósághoz fordulhat. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a következő elérhetőségeken lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

Telefon: 06- 1-391-1400

Fax: 06-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Weboldal: naih.hu